Tippmann Pneumatics Inc. Homepage
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

A5 E-grip sear issue?

 Post Reply Post Reply
Author
fjacquette View Drop Down
Member
Member
Avatar

Joined: 25 November 2013
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote fjacquette Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: A5 E-grip sear issue?
    Posted: 25 November 2013 at 9:16am
Hi there,

I have a relatively new A-5 with an e-grip.  Everything worked great my first trip out, but a few cases of paint later each trigger pull results in stutter-firing, with 7 or 8 cycles before it successfully recocks.  Switching to a manual grip solves the problem, and switching the e-grip to a different A-5 body didn't, so it's almost certainly the grip assembly rather than something in the main marker body.  The electronics in the e-grip seem fine, so I'm thinking it's a sear issue.

In anticipation of the usual questions:
- Brand new batteries, fresh air tank
- No visible wear on the sear
- No springs have been swapped
- The sear is the original one that came with the e-grip, so it's not a manual sear that accidentally got swapped in
- No visible problems on the bolt in either marker

Any suggestions for what could be wrong or how to better troubleshoot the issue?

Thanks!

Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03

This page was generated in 0.203 seconds.