Tippmann Pneumatics Inc. Homepage
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Brand new A5 issues

 Post Reply Post Reply
Author
dcourt3 View Drop Down
Member
Member


Joined: 14 September 2013
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dcourt3 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Brand new A5 issues
    Posted: 14 September 2013 at 3:41pm
I just bought a new A5 with etrigger. I immediately changed to a Tippmann flatline barrel, but made no other changes. When I fire, four or five balls are fed, but then the feeder stops. Manually feeding balls works fine. Any ideas what the cause might be?
Back to Top
Ceesman762 View Drop Down
Platinum Member
Platinum Member
Avatar
Time for a C-Section!

Joined: 15 November 2007
Location: United States
Status: Offline
Points: 4810
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ceesman762 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 September 2013 at 9:05am
The cyclone stops working? Are you using CO2 or HPA? If you are running CO2, make sure the tank is full. If you are air, detach and disassemble the cyclone and see if any of the parts are worn or damaged.
Innocence proves nothing
FUAC!!!!!


Back to Top
tallen702 View Drop Down
Platinum Member
Platinum Member
Avatar
Strike 1 - Swearing on Facebook

Joined: 10 June 2002
Location: Under Your Bed
Status: Online
Points: 10951
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote tallen702 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 September 2013 at 9:38am
Yeah, I'd also do a soap and water test on the valve tap and line leading to the cyclone system to see if there are any loose connections or fittings that could cause a loss in pressure.
<Removed overly wide sig. Tsk, you know better.>
Back to Top
NANomaD View Drop Down
Member
Member


Joined: 17 August 2013
Location: Ocala,Fl
Status: Offline
Points: 18
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote NANomaD Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 September 2013 at 2:50pm
Check to see if the airline between the cyclone and the QEV isn't pinched, also, when you put the cyclone back on, did you torque it down all the way until the screw stopped ? If so, back it off a quarter of a turn. Overtightening can cause the feed paddles to bind.

Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03

This page was generated in 0.184 seconds.