Tippmann Pneumatics Inc. Homepage
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Crossover Sticking?

 Post Reply Post Reply
Author
Avint View Drop Down
Member
Member


Joined: 24 June 2013
Location: Canada
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Avint Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Crossover Sticking?
    Posted: 24 June 2013 at 7:18pm
I have my Tippmann crossover and have installed the new trigger. I have found the gun to be sticking when in electronic mode and firing after fast triggers pulls and then continues with no trigger pulls. I usually have to flick or tap it again to stop, has been a huge issue in some speedball games as blowing paint rather quickly but more so because I seem to fire alot more then needed and getting bounces or people accusing me of ramping or running fully auto mode. I show them the issue and its fine but worried as I want to use this gun more in some leagues and team matches.

No problem in standard mode, works great and loving the gun, just worried about this issue.

Done so far:
Installed new trigger, with and without spring, currently using spring
Have cleaned the trigger and the parts around it
Re lubbed all pieces too,

With the grip off it appear to be the L shaped medal piece getting stuck on the magnet or circle spot. I apologize for the lack of technical description there, best way to describe it.
Any steps to fix this would be awesome, thanks.
Back to Top
TippmannEmployee1 View Drop Down
Tippmann Tech
Tippmann Tech

Tippmann Sports Staff / Marker Guru

Joined: 10 May 2010
Location: Fort Wayne
Status: Offline
Points: 158
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote TippmannEmployee1 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 June 2013 at 12:53pm
If your trigger is running on. Then you do not have it adjusted correctly.  Watch this video http://youtu.be/S5ypJVvP3G4 It will show you how to install & then adjust it.  Let us know how it goes.
Back to Top
Avint View Drop Down
Member
Member


Joined: 24 June 2013
Location: Canada
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Avint Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 July 2013 at 7:24pm
That has fixed the running issue. But after fixing this and replacing the parts the gun will not save a change to the firing mode. I was in Blue, wanted to use 3 burst shot red. After following the manual and saving the settings (all showing it was done) the boot up does not show the program as saved. I reset to factory, replaced battery, same thing. Is this is a board issue?
Back to Top
TippmannEmployee1 View Drop Down
Tippmann Tech
Tippmann Tech

Tippmann Sports Staff / Marker Guru

Joined: 10 May 2010
Location: Fort Wayne
Status: Offline
Points: 158
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote TippmannEmployee1 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 August 2013 at 2:10pm
Give our service department a call if you are sure that you programmed it correctly.  Call 800 533-4831.  Thanks.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03

This page was generated in 0.141 seconds.