Tippmann Pneumatics Inc. Homepage
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Bravo One/Alpha Black airline problems

 Post Reply Post Reply
Author
thegreenfroggy View Drop Down
Member
Member
Avatar

Joined: 07 May 2013
Location: UK
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote thegreenfroggy Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Bravo One/Alpha Black airline problems
    Posted: 08 May 2013 at 3:49pm
Hi,

Awesome - i'll try that. I always tightened it right down thinking that was the right thing to do. Now i know not to!

Thanks very much.

Martyn.
Back to Top
TippmannEmployee1 View Drop Down
Tippmann Tech
Tippmann Tech

Tippmann Sports Staff / Marker Guru

Joined: 10 May 2010
Location: Fort Wayne
Status: Offline
Points: 158
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote TippmannEmployee1 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 May 2013 at 1:23pm
Originally posted by thegreenfroggy thegreenfroggy wrote:

Hi,

I've had my Alpha Black/Bravo One for a while now and went over to using a remote airline. I've noticed that the marker sometimes fires just fine, but when i want to hammer the trigger a little the marker fizzles out as if the tank was empty. A few seconds later it fires normally. I thought it was a block in the pipe but air seems to pass through fine.

Any thoughts?

Martyn

Easy fix, the issue is that you are blocking the airflow through your remote on/off adapter by screwing the knob down too tight.  The pin in the adapter pushes down the pin in your tank valve.  If it goes too far the air gets blocked by the pin in the on/off adapter.  Simply back off the knob by 1/2 turn and test.  This should solve your issue.  If it doesn't, look for other restrictions in the remote. 
Back to Top
thegreenfroggy View Drop Down
Member
Member
Avatar

Joined: 07 May 2013
Location: UK
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote thegreenfroggy Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 May 2013 at 4:13pm
Hi,

I've had my Alpha Black/Bravo One for a while now and went over to using a remote airline. I've noticed that the marker sometimes fires just fine, but when i want to hammer the trigger a little the marker fizzles out as if the tank was empty. A few seconds later it fires normally. I thought it was a block in the pipe but air seems to pass through fine.

Any thoughts?

Martyn
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03

This page was generated in 0.141 seconds.