Tippmann Pneumatics Inc. Homepage
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Gun issues(98)

 Post Reply Post Reply
Author
Dark14 View Drop Down
Member
Member
Avatar

Joined: 03 April 2013
Location: Canada
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Dark14 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Gun issues(98)
    Posted: 03 April 2013 at 1:12am
So i have been working on this one for so long i felt the need to ask online. My 98 custom can almost never get above 260fps and loves to just bounce around and down to 130 for no reason. I have taken it in to a certified pb gun tech a few times and we still cant get it working where its worth using

I can tell you right away the issue is not with the air works just fine on my other guns.

i have replaced the spring which got it up from 240 to 260(at best) but the inconsistency is still insane.

the velocity screw when moved also doesn't do what you would think and raise the fps one way and lower the other. it will drop the velocity fast both directions if its not somewhere in the middle.

Please help!
Back to Top
XCom69 View Drop Down
Member
Member
Avatar

Joined: 29 April 2013
Location: South Africa
Status: Offline
Points: 9
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote XCom69 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 April 2013 at 4:19am
Have you tried to replace you valve? Also consider Polishing you 98's internals. This help for a more smooth movement of the bolts and increase efficacy. Also always make sure that you marker is properly lubed. Do not use the cheap lubricant. Try the Tippmann grease 
Back to Top
TippmannEmployee1 View Drop Down
Tippmann Tech
Tippmann Tech

Tippmann Sports Staff / Marker Guru

Joined: 10 May 2010
Location: Fort Wayne
Status: Offline
Points: 158
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote TippmannEmployee1 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 May 2013 at 9:25pm
Originally posted by Dark14 Dark14 wrote:

So i have been working on this one for so long i felt the need to ask online. My 98 custom can almost never get above 260fps and loves to just bounce around and down to 130 for no reason. I have taken it in to a certified pb gun tech a few times and we still cant get it working where its worth using

I can tell you right away the issue is not with the air works just fine on my other guns.

i have replaced the spring which got it up from 240 to 260(at best) but the inconsistency is still insane.

the velocity screw when moved also doesn't do what you would think and raise the fps one way and lower the other. it will drop the velocity fast both directions if its not somewhere in the middle.

Please help!

I would take the valve and powertube assembly out of the marker & check all sides for a crack in the powertube.  Also are the two valve retaining screws on the right side of the receiver tight?  What is the output pressure on your tank?  You need at least 800 psi to operate a 98 Custom. Let us know how it goes.
Back to Top
Dark14 View Drop Down
Member
Member
Avatar

Joined: 03 April 2013
Location: Canada
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Dark14 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 May 2013 at 12:08pm
completely changed the internals with another 98 the tacamo kit is the problem terrible kit..
Back to Top
TippmannEmployee1 View Drop Down
Tippmann Tech
Tippmann Tech

Tippmann Sports Staff / Marker Guru

Joined: 10 May 2010
Location: Fort Wayne
Status: Offline
Points: 158
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote TippmannEmployee1 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 May 2013 at 10:40am
Originally posted by Dark14 Dark14 wrote:

completely changed the internals with another 98 the tacamo kit is the problem terrible kit..

TACAMO Kit!  You left out the most important piece of information.  I'm glad you figured it out & thanks for posting.
Back to Top
Dark14 View Drop Down
Member
Member
Avatar

Joined: 03 April 2013
Location: Canada
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Dark14 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 June 2013 at 12:02am
still has not been working is there any tips on how to make it work mag fed?
Back to Top
TippmannEmployee1 View Drop Down
Tippmann Tech
Tippmann Tech

Tippmann Sports Staff / Marker Guru

Joined: 10 May 2010
Location: Fort Wayne
Status: Offline
Points: 158
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote TippmannEmployee1 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 June 2013 at 11:25am
As far as I know this is common issue with these aftermarket kits.  Contact RAP4/TACAMO for tech help.  

Edited by TippmannEmployee1 - 06 June 2013 at 11:25am
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03

This page was generated in 0.203 seconds.