Tippmann Pneumatics Inc. Homepage
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

A-5 accidental discharge?

 Post Reply Post Reply
Author
tango282 View Drop Down
Member
Member


Joined: 29 May 2010
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote tango282 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: A-5 accidental discharge?
    Posted: 29 May 2010 at 1:51pm
Hi Folks,
I've got an stock A-5 with an earlier E-trigger (the one that eats batteries).  Lately I've been experiencing accidental discharges.  This is with the safety on and it has occurred with both Co2 and HPA, but it tends to happen more with Co2 (4 or 5 times over the course of 5 minutes vs once with HPA and a remote line).  The first time it happened the marker wasn't shooting above 200-220fps and  I noticed a very slight leak at the tombstone.  Upon cleaning I replaced the O rings on the front bolt and 1 O ring on the Valve/Rear Bolt(ran out of rings) I oiled the tombstone O ring and that fixed the leak.  Replacing those two other rings seemed to fix the fps problem( can get it to 300ish ).  Let's see, my cocking handle spring is bent at the end but that doesn't seem to be a problem and since purchase have always experienced fluctuations in pressure(30+/-fps with Co2 attached to the marker, 20+/- with HPA and a remote).  Your thoughts on the matter?

Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03

This page was generated in 0.156 seconds.