Tippmann Pneumatics Inc. Homepage
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

X7 E-Trigger FA Not Working

 Post Reply Post Reply
Author
Royals View Drop Down
Member
Member


Joined: 17 April 2010
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Royals Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: X7 E-Trigger FA Not Working
    Posted: 17 April 2010 at 1:46pm
I bought a brand new x7 phenom but for some reason the FA mode doesn't work.  I've aired up the gun but only the semi auto works.  When I switch it to FA I can here the  trigger clicking but it does not actually fire the marker and no air is used, I then switch it back to Semi.Manual and it works fine.  What could be wrong?
Back to Top
Royals View Drop Down
Member
Member


Joined: 17 April 2010
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Royals Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 April 2010 at 1:59pm
I think I found the answer by browsing the forums.  I believe it has something to do with a little firing pin that needs to be tightened?
Back to Top
OneShot67 View Drop Down
Member
Member
Avatar

Joined: 25 April 2010
Location: Columbus
Status: Offline
Points: 9
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote OneShot67 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 April 2010 at 7:52pm
Had my Phenom for two months now....fire about a case every sunday....with no problems. Today that was not the story...was working fine in Single fire, when I switched to FA, fired two balls, then click click click....I am not a happy camper. I got rid of two Ions just so I could but the Phenom..Humm...I am beginning to wonder if that was such a good idea....
 
Tippman Helllllpppp...Is there something wrong with your newest woods ball gun, do I have to start looking some place else for reliable Markers?
 
OneShot67
OneShot67
Back to Top
slim and shady View Drop Down
Member
Member


Joined: 14 December 2009
Location: Canada
Status: Offline
Points: 50
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote slim and shady Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 April 2010 at 8:17pm
take your trigger frame off turn the marker over to see where the frame sitts on you will notice a brass fitting with a little pin in it. remove the pin carefully so you dont bend it. Tighten the brass fitting with a 1/8 allan key. Grease the pin lightly and place it back in the fitting. Put your frame back on and your done.
Back to Top
Royals View Drop Down
Member
Member


Joined: 17 April 2010
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Royals Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 May 2010 at 12:47am
So, mine is still not working.  It hasn't worked yet.  Looks like I'll be sending this one back.
Back to Top
slim and shady View Drop Down
Member
Member


Joined: 14 December 2009
Location: Canada
Status: Offline
Points: 50
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote slim and shady Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 May 2010 at 1:06am
Did you tighten the fitting?
Back to Top
Royals View Drop Down
Member
Member


Joined: 17 April 2010
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Royals Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 May 2010 at 11:52pm
Yep, I even watched videos on it.  Still doesn't work.  Mechanical shoots like a dream but the FA is still not working.
Back to Top
slim and shady View Drop Down
Member
Member


Joined: 14 December 2009
Location: Canada
Status: Offline
Points: 50
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote slim and shady Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 May 2010 at 2:12am
Sorry bud you got me, try contacting Tippmann. The marker is new and under warrenty. But please let us know what they find out so that we may be able to help people in the future.
Back to Top
Double D View Drop Down
Member
Member


Joined: 22 February 2012
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Double D Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 February 2012 at 9:17pm
Hey Royals, did you get your problem solved? What seems to be the problem because I'm having the same issue as you.
Back to Top
Double D View Drop Down
Member
Member


Joined: 22 February 2012
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Double D Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 February 2012 at 9:22pm
Hey Slim, I tightened the brass fitting but does not solve the problem.... any solution by now?
Back to Top
JayDog View Drop Down
Member
Member
Avatar

Joined: 29 February 2012
Location: Ga
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote JayDog Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 February 2012 at 12:24am
I am having same trouble and It started after I replaced trigger pin, any suggestions?
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03

This page was generated in 0.234 seconds.