Tippmann Pneumatics Inc. Homepage
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

X7 full auto problems.

 Post Reply Post Reply
Author
jimler View Drop Down
Member
Member


Joined: 13 June 2005
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jimler Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: X7 full auto problems.
    Posted: 27 July 2009 at 3:46pm
Hi!
I have a Tippmann x7 with e-trigger.
When I start the e-trigger an pull the trigger I can hear the e-trigger working and I have no problem getting the full auto to work. But when I connect the CO2 itīs impossible to get the full auto to work.
I have tried resetting the e-trigger to factory default settings.
I have tried to shoot full auto with half a tank and full tank of CO2.
Any ideas on whatīs wrong and how to fix it??
Please help.
/Jimmy
Back to Top
oldpbnoob View Drop Down
Platinum Member
Platinum Member
Avatar
Not old, Not noob. May be Dave's grandma

Joined: 04 February 2008
Location: Yankee Stadium
Status: Offline
Points: 5676
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote oldpbnoob Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 July 2009 at 6:11pm

Replace the battery. A lot of times the battery is strong enough to push the sear rod up, but not to trip it.. Make sure you replace it with a fresh battery, not one from the 7-11 up the road.

Back to Top
jimler View Drop Down
Member
Member


Joined: 13 June 2005
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jimler Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 July 2009 at 1:59am
I have tried to replace the battery and it still does not work.
Back to Top
oldpbnoob View Drop Down
Platinum Member
Platinum Member
Avatar
Not old, Not noob. May be Dave's grandma

Joined: 04 February 2008
Location: Yankee Stadium
Status: Offline
Points: 5676
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote oldpbnoob Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 July 2009 at 8:06am
Are you cocking the marker prior to trying to fire?
Back to Top
jimler View Drop Down
Member
Member


Joined: 13 June 2005
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jimler Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 July 2009 at 9:19am
Yes... i can shoot semi fire mode with CO2 connected but i canīt get the full auto going. Itīs really weird.
Iīm gonna try to replace the e-trigger with a friends e-trigger. And see if mine works on his x7 or if his e-trigger works on mine. If mine works on his x7 then I should be able to rule out the e-trigger right?
Back to Top
oldpbnoob View Drop Down
Platinum Member
Platinum Member
Avatar
Not old, Not noob. May be Dave's grandma

Joined: 04 February 2008
Location: Yankee Stadium
Status: Offline
Points: 5676
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote oldpbnoob Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 July 2009 at 9:50am

Do any of the other modes work? 3 shot burst etc.?  If your works on his marker, than it should eliminate the E-trigger as being the problem.

Back to Top
jimler View Drop Down
Member
Member


Joined: 13 June 2005
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jimler Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 July 2009 at 6:39am

my e-trigger did not work on my friends x7, his e-trigger did work on mine.

So what could be wrong with my e-trigger?

Back to Top
phil_pick View Drop Down
Member
Member


Joined: 03 August 2009
Location: WI
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote phil_pick Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 August 2009 at 12:34pm
Hey, I am having the same problem on my E grip for my A5. All of the other modes seem to be working but when I go full auto it doesn't shoot. I can hear the noid triggering and the rod moving inside the grip but its not firing. It just clicks. Any help would be greatly appreciated.

Phil
Back to Top
Evil Elvis View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar
Crusher of Dreams

Joined: 10 June 2002
Location: United States
Status: Offline
Points: 4250
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Evil Elvis Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 August 2009 at 8:28pm
Hi Welcome to the Forums.

The Tippmann X-7 and A-5 new E grips come with a "Safety" Full Auto. Which means that you have to pull the trigger 3 times quick to engage the Full Auto Mode. This is done to avoid accidental full auto fire.

Try pulling the trigger quickly about 3 times then Hold it down on the 3rd Pull. It should engage the Full Auto. Thou I recommend the Hyper mode which is it fires on the Trigger Pull and Release. Doubling your natural ROF and allowing you a more control; of your shot groups, burst and accuracy than holding down the trigger and hosing someone down.
Back to Top
jimler View Drop Down
Member
Member


Joined: 13 June 2005
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jimler Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 August 2009 at 2:16am
I still have the same problem with my gun, and yes I know I should pull the trigger fast 3 times and hold it down och the third pull.
But I think I have located the problem Is there supposed to be a magnet or something in the safety??
Because I tried as a last resort to change the safety with my friend and then the e-grip worked again.
Does someone have a picture where I can se where the magnet is supposed to be on the safety and where the magnet is in the trigger??
Back to Top
rambukk View Drop Down
Member
Member


Joined: 25 February 2010
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rambukk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 February 2010 at 9:58am
is there any whay i can get rid of the three trigger pulls before full auto
Back to Top
oldpbnoob View Drop Down
Platinum Member
Platinum Member
Avatar
Not old, Not noob. May be Dave's grandma

Joined: 04 February 2008
Location: Yankee Stadium
Status: Offline
Points: 5676
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote oldpbnoob Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 February 2010 at 9:59am
Originally posted by rambukk rambukk wrote:

is there any whay i can get rid of the three trigger pulls before full auto
Not with the factory board. You can upgrade to a A.P.E. or other aftermarket board that doesnt have the 3 pull safety feature.
"When I grow up I want to marry a rich man and live in a condor next to the beach" -- My 7yr old daughter.
Back to Top
rambukk View Drop Down
Member
Member


Joined: 25 February 2010
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rambukk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 February 2010 at 10:01am
ok.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03

This page was generated in 0.156 seconds.