Tippmann Pneumatics Inc. Homepage
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

X7 E-grip problems...

 Post Reply Post Reply
Author
soltic View Drop Down
Member
Member


Joined: 24 September 2007
Location: Canada
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote soltic Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: X7 E-grip problems...
    Posted: 24 September 2007 at 7:40am

 Hey guys, Rod here.

 Bought a new X7 w/ e-grip installed & having some VERY strange issues.

 Owned an A5 w/ e-grip for a few yrs prior so not new to me, but these probs sure are...

 First day I played w/ the marker, about 1/2 way thru the day the red LED continued to flash indicating low batt. Replaced w/ brand new batt. Chucked old battery.

 2nd day (following weekend) same thing. Another new batt but took old 1 home & tested on regular batt tester (not a dmm) but tested very close to full charge.

3rd day (following weekend (yesterday)) started having troubles getting grip into special firing mode - would only do semi but fiddling with selector was able to get into safe auto - but briefly would cut in & out. Finally about 1/2 way thru day the e-grip stopped working altogether.

 Red LED constantly flashing so took e-grip removed from marker to pro shop w/ another brand new battery - load battery, LED flashes green but absolutely no solenoid movement. Open grip everything looks fine. Pro shop won't comment outside of call Tippmann since I didn't purchase there. Finally after taking trigger apart & reinserting we find the 9v batt is close to melting hot!

 Needless to say the day was done.

 Took it home & reattached batt & lo & behold it works again but keeps wandering in & out of full auto back to semi.

 Am calling Tippy & my seller today, will keep updated for those that may experience this problem.

 Real problem is I'm playing again this weekend & w/ an organized day w/ all other employees in a few weeks - I NEED a functioning e-grip!!

Uuungghh....

 

-Rod



Edited by soltic - 24 September 2007 at 7:43am
Back to Top
soltic View Drop Down
Member
Member


Joined: 24 September 2007
Location: Canada
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote soltic Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 September 2007 at 11:03am

 Update few hrs later - Tippy's all over it, my dealer is shipping it back f.o.c. by the sounds of it I may have a replacement in time.. yeah!

 Will keep updates as I'm really interested in the issue...

 

-Rod

Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03

This page was generated in 0.141 seconds.