Tippmann Pneumatics Inc. Homepage
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

X7 no longer auto cocks

 Post Reply Post Reply
Author
j2sw View Drop Down
Member
Member


Joined: 20 September 2007
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote j2sw Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: X7 no longer auto cocks
    Posted: 20 September 2007 at 5:27pm
My new X7 stopped auto loading. I have to manuall cock the gun. I have
tried a different tank with enough co2 but that did not help. I suspect it's in
the trigger somewhere. I have a double trigger on this one.

Any ideas where to start? Any closeups of how the trigger should look? I
am supsecting a slipped spring or something.

Thanks,
Justin

Edited by j2sw - 20 September 2007 at 5:27pm
Back to Top
RoboCop View Drop Down
Platinum Member
Platinum Member
Avatar
Aw man, my butt is rusted...

Joined: 06 November 2004
Location: United States
Status: Offline
Points: 5040
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote RoboCop Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 September 2007 at 10:20pm
Check o-rings on the bolt. That could cause the bolt not to have a good enough seal to be pushed back.

SandMan:"oh yeah, sporx is totally hot"
Back to Top
Mack View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar
Has no impulse! control

Joined: 13 January 2004
Location: 2nd Circle
Status: Offline
Points: 9819
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mack Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 September 2007 at 11:46am
If the problem started soon after installation of the double trigger, reinstall the old one.  If this fixes the issue, compare the triggers closely to see if there are any differences that might cause this.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03

This page was generated in 0.156 seconds.