Tippmann Pneumatics Inc. Homepage
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

A5 Shoots - Cyclone not feeding

 Post Reply Post Reply Page  12>
Author
Hanz View Drop Down
Member
Member


Joined: 26 March 2006
Status: Offline
Points: 11
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Hanz Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: A5 Shoots - Cyclone not feeding
    Posted: 20 August 2006 at 3:33pm
Noticed it after the last game.

I'd shoot it and no balls would come out, i'd have to press the reset level in order to feed balls in.

any suggestions?


Back to Top
phil_stl View Drop Down
Gold Member
Gold Member
Avatar
strike 1 flaming 3/2

Joined: 01 April 2006
Status: Offline
Points: 1421
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote phil_stl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 August 2006 at 4:45pm

you are probably low on air.

that happened to me before and I was worried too.



Edited by phil_stl - 20 August 2006 at 4:46pm
Back to Top
Hanz View Drop Down
Member
Member


Joined: 26 March 2006
Status: Offline
Points: 11
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Hanz Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 August 2006 at 8:40pm
i have about 1.5 left....

Back to Top
phil_stl View Drop Down
Gold Member
Gold Member
Avatar
strike 1 flaming 3/2

Joined: 01 April 2006
Status: Offline
Points: 1421
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote phil_stl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 August 2006 at 11:35pm

1.5 of what left?

Back to Top
uruz6 View Drop Down
Member
Member
Avatar

Joined: 20 August 2006
Location: Canada
Status: Offline
Points: 31
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote uruz6 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 August 2006 at 12:02am
Originally posted by phil_stl phil_stl wrote:

1.5 of what left?



Most likely his air...
Back to Top
phil_stl View Drop Down
Gold Member
Gold Member
Avatar
strike 1 flaming 3/2

Joined: 01 April 2006
Status: Offline
Points: 1421
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote phil_stl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 August 2006 at 12:30am

Man! Don't you guys understand I can't read minds.

1.5 of what left? of air? 1.5 oz left or air I'm guessing (because smarty pants above said air)? But how would he know or measure how much air he has left in his tank to say he has 1.5 (blank) left of air?

Please respond and make sense. Or I will go on strike and I won't give answers that make sense either. 

- Ya that's right you heard me : Rice Krispies!

Back to Top
The Guy View Drop Down
Platinum Member
Platinum Member
Avatar
Soup Can Guy

Joined: 18 March 2004
Status: Offline
Points: 6664
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote The Guy Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 August 2006 at 12:39am
1.5 psi
Back to Top
Hanz View Drop Down
Member
Member


Joined: 26 March 2006
Status: Offline
Points: 11
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Hanz Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 August 2006 at 1:31am
1500 PSI
Back to Top
pattison View Drop Down
Member
Member
Avatar

Joined: 30 August 2002
Location: Korea, North
Status: Offline
Points: 384
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote pattison Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 August 2006 at 9:39am
Originally posted by The Guy The Guy wrote:

1.5 psi

low pressure kit?
Eat The Brisket
Back to Top
Clark Kent View Drop Down
Platinum Member
Platinum Member
Avatar

Joined: 02 July 2004
Location: United States
Status: Offline
Points: 8716
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Clark Kent Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 August 2006 at 9:44am
There is a FAQ on this topic in the sticky.  It might be helpful.
Back to Top
paintballinbill View Drop Down
Member
Member
Avatar

Joined: 06 January 2006
Location: United States
Status: Offline
Points: 438
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote paintballinbill Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 August 2006 at 2:35pm
chances are your ratchet is broken. does it have a letter A on the bottom of the feeder? if not, then call tippmann, and they should send you one for free.
98 Custom
milled;painted;J&J Ceramic;X-Chamber;R/T;Cyclone.
Back to Top
ekeboo View Drop Down
Gold Member
Gold Member
Avatar
strike 1 5/1 Filter dodge

Joined: 23 May 2004
Location: United States
Status: Offline
Points: 1394
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ekeboo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 August 2006 at 7:42pm
AHH no his ratchet isnt broken it still feeds when he uses the manual feed.  im guessing it would be low on air even if 1500psi should be enoguh but you never know.


Back to Top
paintballinbill View Drop Down
Member
Member
Avatar

Joined: 06 January 2006
Location: United States
Status: Offline
Points: 438
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote paintballinbill Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 August 2006 at 1:34am

Originally posted by ekeboo ekeboo wrote:

AHH no his ratchet isnt broken it still feeds when he uses the manual feed.  im guessing it would be low on air even if 1500psi should be enoguh but you never know.

you do know that even if the ratchet is broken, the manual feed may work.................

 

right?

98 Custom
milled;painted;J&J Ceramic;X-Chamber;R/T;Cyclone.
Back to Top
Cypher5601 View Drop Down
Member
Member
Avatar

Joined: 22 June 2006
Status: Offline
Points: 117
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Cypher5601 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 August 2006 at 2:39am
this same issue happened to me. Make sure the air line that feeds the cyclone is straight! if its bent not enough air will get to cyclone to turn it.
Back to Top
ekeboo View Drop Down
Gold Member
Gold Member
Avatar
strike 1 5/1 Filter dodge

Joined: 23 May 2004
Location: United States
Status: Offline
Points: 1394
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ekeboo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 August 2006 at 7:21pm
What????????????????????????????  If the Ratchet is broken it wont feed, why? cause my ratchet is broken and it doesnt feed manually, i had a little bit of a fiasco with a e grip and now i screwed myself stock parts break easily 


Back to Top
paintballinbill View Drop Down
Member
Member
Avatar

Joined: 06 January 2006
Location: United States
Status: Offline
Points: 438
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote paintballinbill Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 August 2006 at 11:31pm

Originally posted by ekeboo ekeboo wrote:

What????????????????????????????  If the Ratchet is broken it wont feed, why? cause my ratchet is broken and it doesnt feed manually, i had a little bit of a fiasco with a e grip and now i screwed myself stock parts break easily 

if the cyclone doesn't have an "A" on the bottom face of the cyclone, then it was made in the first production run of cyclones. these ones were prone to prematurely breaking and not feeding...i know quite a few people on here had this issue, but yet, when they pressed the manual piston, it stil fed. call tippmann, and they should send you replacement parts.

98 Custom
milled;painted;J&J Ceramic;X-Chamber;R/T;Cyclone.
Back to Top
ekeboo View Drop Down
Gold Member
Gold Member
Avatar
strike 1 5/1 Filter dodge

Joined: 23 May 2004
Location: United States
Status: Offline
Points: 1394
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ekeboo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 August 2006 at 11:55pm
Those are like the first 1,000 A-5s  Tippmann has now made at least 400,000 Im betting its air for some reason.


Back to Top
fut004 View Drop Down
Member
Member
Avatar

Joined: 21 August 2006
Location: Canada
Status: Offline
Points: 17
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote fut004 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 August 2006 at 8:46pm

I'd assume he was low on air as well..

I was just taking some shots to test my gun out, and I noticed the Cyclone wasn't spinning. After about 10 more shots my tank ran out completely.

Back to Top
MilSimBaller View Drop Down
Member
Member
Avatar
1 strike, language. 6/7

Joined: 30 May 2006
Location: United States
Status: Offline
Points: 433
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MilSimBaller Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 August 2006 at 3:14pm

If its not your air its your ratchet.  Also, just in case, make sure is lubed up good in the proper places

Back to Top
Hanz View Drop Down
Member
Member


Joined: 26 March 2006
Status: Offline
Points: 11
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Hanz Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 August 2006 at 9:55pm
Sorry I haven't checked back...

It was the ratchet, the tooth was a chipped a bit.

Got it replaced and it's good as new!

Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03

This page was generated in 0.219 seconds.