Tippmann Pneumatics Inc. Homepage
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Urgent help needed on a 5

 Post Reply Post Reply
Author
xECx INFERNAL View Drop Down
Member
Member


Joined: 30 May 2006
Location: United States
Status: Offline
Points: 58
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote xECx INFERNAL Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Urgent help needed on a 5
    Posted: 02 June 2006 at 8:22pm

 my a 5 bolt keeps uncocking after every shot i make my co2 tank is completlely filled...i have no idea what it can be...whats the problem and how can i fix it?

Back to Top
Snake6 View Drop Down
Platinum Member
Platinum Member
Avatar
Outranked by guitarguy?

Joined: 11 September 2003
Location: United States
Status: Offline
Points: 11227
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Snake6 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 June 2006 at 8:27pm
Check your Rear Bolt O-Ring, Oil your marker, and check your Sear.
Back to Top
xECx INFERNAL View Drop Down
Member
Member


Joined: 30 May 2006
Location: United States
Status: Offline
Points: 58
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote xECx INFERNAL Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 June 2006 at 9:08pm

well i checked all of the gun including the o ring you said and oiled it but what is the sear?

Back to Top
xECx INFERNAL View Drop Down
Member
Member


Joined: 30 May 2006
Location: United States
Status: Offline
Points: 58
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote xECx INFERNAL Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 June 2006 at 9:34pm
never mind i found what the sear is...but also when it uncocks it make a weird kinda like sputtering but like louder i dont know then when it works it make no noise like that...help pls...
Back to Top
Snake6 View Drop Down
Platinum Member
Platinum Member
Avatar
Outranked by guitarguy?

Joined: 11 September 2003
Location: United States
Status: Offline
Points: 11227
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Snake6 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 June 2006 at 9:53pm
The main cuases for this problem are a worn sear/rear bolt, a bad rear bolt o-ring, and the marker being improperly oiled. When you oiled the marker, did you oil the rear bolt o-ring?
Back to Top
xECx INFERNAL View Drop Down
Member
Member


Joined: 30 May 2006
Location: United States
Status: Offline
Points: 58
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote xECx INFERNAL Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 June 2006 at 10:00pm
umm yea i did oil it...but i doubt its a worn sear or rear bolt because it practically new ive only the gun a couple of times...so id say i was a bad rear bolt o ring...but i dont know...looks ok to me...
Back to Top
Snake6 View Drop Down
Platinum Member
Platinum Member
Avatar
Outranked by guitarguy?

Joined: 11 September 2003
Location: United States
Status: Offline
Points: 11227
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Snake6 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 June 2006 at 10:14pm
Try replacing it. If that doesn't work, we will try something else.
Back to Top
xECx INFERNAL View Drop Down
Member
Member


Joined: 30 May 2006
Location: United States
Status: Offline
Points: 58
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote xECx INFERNAL Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 June 2006 at 12:56am

ill do that i gotta go buy it...hmm ill reply back when i get it

Back to Top
xECx INFERNAL View Drop Down
Member
Member


Joined: 30 May 2006
Location: United States
Status: Offline
Points: 58
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote xECx INFERNAL Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 June 2006 at 12:57am
also earlier today my gun has an e trigger and it was double shooting and shooting automatic and makin that same noise whithout me changing the settings......
Back to Top
Snake6 View Drop Down
Platinum Member
Platinum Member
Avatar
Outranked by guitarguy?

Joined: 11 September 2003
Location: United States
Status: Offline
Points: 11227
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Snake6 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 June 2006 at 10:39am
Ok, do you have the stock trigger frame?

If so, put it back on an see if if it still does it.
Back to Top
RavenGuard View Drop Down
Gold Member
Gold Member
Avatar

Joined: 31 October 2005
Location: Canada
Status: Offline
Points: 1861
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote RavenGuard Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 June 2006 at 11:50am
Originally posted by xECx INFERNAL xECx INFERNAL wrote:

also earlier today my gun has an e trigger and it was double shooting and shooting automatic and makin that same noise whithout me changing the settings......


sounds like either a backwards detent, or you need a new sear/hammer.  Maybe heavier sear spring?

A lot of people have this problem for no reason and run the gun on HPA and it's suddenly fixed.
Tippmann A-5
Polished Internals
E-Grip
Ape Board
JCS Blade Trigger
QEV
8" Bigshot + Apex
Ricochet R-5 / Tac Cap
Palmers Stabilizer
68/4500 Crossfire
Back to Top
xECx INFERNAL View Drop Down
Member
Member


Joined: 30 May 2006
Location: United States
Status: Offline
Points: 58
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote xECx INFERNAL Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 June 2006 at 9:52pm
no i dont have the stock trigger frame...but raven how could i need a new sear or hammer if my gun practically brand new
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03

This page was generated in 0.172 seconds.