Tippmann Pneumatics Inc. Homepage
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

drying locktite question.....

 Post Reply Post Reply Page  <12
Author
blackdog144 View Drop Down
Platinum Member
Platinum Member
Avatar

Joined: 23 June 2005
Location: United States
Status: Offline
Points: 3786
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote blackdog144 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 July 2005 at 11:33am
with the locktite, i screwd the vertical adapter in as far as it could go, and it is in there fairly good, not to far, not to far out........but i dont know why i still got leaks, so i just put some liquid teflon on there to......im this time waiting for the teflon to dry completey before i put my co2 to it......oh and ya i do have instructions, i just forgot that i did



Back to Top
Bruce A. Frank View Drop Down
Platinum Member
Platinum Member
Avatar
KRL Reincarnated?

Joined: 27 March 2004
Location: United States
Status: Offline
Points: 3063
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Bruce A. Frank Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 July 2005 at 11:46am

Originally posted by blackdog144 blackdog144 wrote:

with the locktite, i screwd the vertical adapter in as far as it could go, and it is in there fairly good, not to far, not to far out........but i dont know why i still got leaks, so i just put some liquid teflon on there to......im this time waiting for the teflon to dry completey before i put my co2 to it......oh and ya i do have instructions, i just forgot that i did

The liquid Teflon I have does not dry...it stays sticky. Usually one puts it on the threads, tighten them and wipe off the excess.

Back to Top
Liquid3 View Drop Down
Gold Member
Gold Member
Avatar
Bigots & Bibles ROCK MY WORLD!!

Joined: 20 December 2004
Location: Isle Of Man
Status: Offline
Points: 1137
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Liquid3 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 July 2005 at 6:56pm
Originally posted by Stormcharger Stormcharger wrote:

If teflon tape is not providing a seal, then your fittings are bad and need to be replaced.  Enos does actually know what he's talking about, but if you don't feel the need to heed his advice, then wrapping about eight feet of duct tape around your head should solve your problem.


Back to Top
tigman250 View Drop Down
Member
Member
Avatar

Joined: 27 April 2005
Location: United States
Status: Offline
Points: 923
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote tigman250 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 July 2005 at 7:41pm

do like enos said but i would recomend about 2" of tape if you're having problems sealing. another thing to watch for if you thread the vert adaptor too far into the valve it makes the gap between the vert adaptor and power tube too small and won't fit in the gun. good luck

 

Back to Top
blackdog144 View Drop Down
Platinum Member
Platinum Member
Avatar

Joined: 23 June 2005
Location: United States
Status: Offline
Points: 3786
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote blackdog144 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 July 2005 at 11:59am
it fits perfectly.....so im not woried about the gap.....im only woried about the leaks ive been getting.....anyway thanks people



Back to Top
blackdog144 View Drop Down
Platinum Member
Platinum Member
Avatar

Joined: 23 June 2005
Location: United States
Status: Offline
Points: 3786
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote blackdog144 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 July 2005 at 2:32pm
i put teflon tape on it this time, i put it on very carfully.....but i still got LEAKS!!!!! i know where its leaking to.....can you tell me.....should there be air coming out of the tube of the powertube?  cause theres where the airs coming out.....and the leak to......this is really bugging me



Back to Top
tigman250 View Drop Down
Member
Member
Avatar

Joined: 27 April 2005
Location: United States
Status: Offline
Points: 923
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote tigman250 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 July 2005 at 10:42pm

it could still be the threads that are leaking it's just coming out the power tube (path of least resistance) or this thread is a total whaste and you need to oil your valve

Back to Top
blackdog144 View Drop Down
Platinum Member
Platinum Member
Avatar

Joined: 23 June 2005
Location: United States
Status: Offline
Points: 3786
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote blackdog144 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 July 2005 at 10:54pm
oil it eh? ya i did.....still has leaks.....but i experimented and used some kind of blue tape.......no leaks.....then i got this TINY leak that im fixing with liquid teflone right now....should be dry pretty soon......then ill try putting co2 in it tomorrow.....hopefully no leaks....



Back to Top
pseudoelf View Drop Down
Member
Member


Joined: 30 July 2005
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote pseudoelf Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 July 2005 at 12:04am
If the treads are good it is correct that the union doesn't need anything to seal. So maybe you are not screwing it in tight enough since it is a tapered pipe thread that is what is doing the sealing the sealant is mostly an added insurance. I thought of this because you said it was no trouble removing with red loctite on it. That suggested to me that it is not screwed in tight enough. (It should actually take some effort to put it in.) Also your valve may be leaking and it just looks like it is coming out of the juction because it is running along the inside of the power tube to the nearest opening. 
I could fix it, if only I had a bigger hammer
Back to Top
blackdog144 View Drop Down
Platinum Member
Platinum Member
Avatar

Joined: 23 June 2005
Location: United States
Status: Offline
Points: 3786
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote blackdog144 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 July 2005 at 1:38am
thats what i thought.....the along side thing of the powertube........but so far ive got no leaks.....i got so frustrated that i went downstairs and looked at this blue tape and was like whatever, and i used that, and no leaks....well tiny leaks, but there fixed now.....



Back to Top
Yomillio View Drop Down
Platinum Member
Platinum Member
Avatar
Retard

Joined: 31 July 2005
Location: United States
Status: Offline
Points: 3397
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Yomillio Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 August 2005 at 9:16am
everyone following this post, enos is almost always right (almost being all the time).  Even though he hates me, he is right.
Back to Top
blackdog144 View Drop Down
Platinum Member
Platinum Member
Avatar

Joined: 23 June 2005
Location: United States
Status: Offline
Points: 3786
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote blackdog144 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 August 2005 at 10:22pm
he is right.....all the time......



Back to Top
rossy11223 View Drop Down
Platinum Member
Platinum Member


Joined: 02 June 2005
Location: United States
Status: Offline
Points: 3435
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rossy11223 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 August 2005 at 11:01pm
Not all the time. Only about 99.9 percent of it.
Back to Top
blackdog144 View Drop Down
Platinum Member
Platinum Member
Avatar

Joined: 23 June 2005
Location: United States
Status: Offline
Points: 3786
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote blackdog144 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 August 2005 at 2:28am
well 99.9% is good enough for me



Back to Top
Sureshot3091 View Drop Down
Member
Member

BANNED FOR PORNO - Dad wouldnt like it

Joined: 22 February 2005
Status: Offline
Points: 1181
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Sureshot3091 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 August 2005 at 2:47am
is it fixed?
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <12
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03

This page was generated in 0.199 seconds.