Tippmann Pneumatics Inc. Homepage
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

E-bolt troubles

 Post Reply Post Reply
Author
asfastas63 View Drop Down
Member
Member
Avatar

Joined: 23 February 2004
Status: Offline
Points: 152
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote asfastas63 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: E-bolt troubles
    Posted: 02 July 2005 at 1:41pm

Well in between changing tanks to check for leaks my ebolt managed to crap out somehow. I checked for electrical current and there's nothing going into the board. The thing that stumped my though was the led I had added a while back that shows me when its on or not wasn't lit.

I've added a led and extended the wire for the battery, but it worked fine until this incident. Tippmann should still fix it right? I tried calling them but they're closed... What do you guys think?

Official Moderator - Model98.net

Back to Top
†Sniper† View Drop Down
Platinum Member
Platinum Member
Avatar
In soviet Russia, paintball guns own you

Joined: 25 December 2003
Location: United States
Status: Offline
Points: 3714
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote †Sniper† Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 July 2005 at 2:02pm
Well technically you altered their product, so the warranty is void. But it is Tippmann after all, so you've still got a good chance of having them fix it.
Back to Top
Bruce A. Frank View Drop Down
Platinum Member
Platinum Member
Avatar
KRL Reincarnated?

Joined: 27 March 2004
Location: United States
Status: Offline
Points: 3063
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Bruce A. Frank Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 July 2005 at 5:40pm
Originally posted by asfastas63 asfastas63 wrote:

Well in between changing tanks to check for leaks my E-Bolt managed to crap out somehow. I checked for electrical current and there's nothing going into the board. The thing that stumped my though was the led I had added a while back that shows me when its on or not wasn't lit.

I've added a led and extended the wire for the battery, but it worked fine until this incident. Tippmann should still fix it right? I tried calling them but they're closed... What do you guys think?

Is the LED connected in series with the battery to the board or is it in parallel with a resistor? I would try removing the LED from the circuit completely and restore the wiring to original configuration. Check to make sure that one of the wires to the battery has not broken internally (inside the insulation) Also check the solder joints at the switch, at the battery connector and where those wires connect to the board. If you decide to return the E-Bolt to Tippmann there may be a charge for fixing an altered part, but Tippmann is amazingly good about standing behind their products.

Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03

This page was generated in 0.154 seconds.